SorPtionsavfuktare

Skillnaden mellan sorptionsavfuktare och kondensavfuktare 

  • En sorptionsavfuktare seprarerar fukt och blåser ut den fuktiga luften via t ex en ventil och återvinner varm torr luft. En kondensavfuktare måste ha ett en vattenavrinning till avlopp eller en tank att fånga upp fukten i.  
  • Sorptionsavfuktare fungerar även i kallare temperaturer,  kondensavfuktare förlorar effekt i kallare temeperaturer.

Sorptions avfuktare

Sorptions avfuktare Sorptions avfuktare

Beskrivning
- Avfuktare för krypgrund, vind, källare samt våtrum
-  Hygrostat för styrning av luftfuktighetsnivå

 
En av de avfuktare vi har i sortimenet är tex PRO DH4,  ( ej den på bilden ) det  är en sorbtionsavfuktare för avfuktning i utrymmen med låga temperaturer, eftersom den även kan avfukta vid minusgrader. Det vanligaste användningsområdet är avfuktning av krypgrunder men den kan även användas för avfuktning av fuktskadade källare och vindar.
 
Sorptions avfuktare PRO DH4 har inbyggd hygrostat där önskad luftfuktighetsnivå kan programmeras utifrån eget önskemål. Vid leverans är hygrostaten inställd på 65% RF. Avläsning av status, relativ fukt och temperatur kan göras via en kabelseparerad display. Displayen kan placeras upp till 10 meter från avfuktaren vilket gör att avläsning kan ske i bostadsutrymmet även då avfuktaren står nere i en krypgrund eller uppe på en vind.
 
Sorptions avfuktare PRO DH4 består av en adsorptionsfläkt med en frånluftskanal för fuktmättad luft och två luftkanaler för torr luft. Luften sugs in i fläkten där den avfuktas. Fuktmättad luft förs ut genom en frånluftskanal till utsidan av byggnaden. Därigenom skapas ett undertryck, som bidrar till en förbättrad luftkvalité i hela byggnaden. Torr luft cirkulerar under byggnaden via de två torrluftskanalerna. Inget uppsamlingskar för vätska behövs.
 
Tekniska data:
Torrluftsmängd 250 m3/h
Avfuktningskapacitet 19 l/dygn
Inbyggd hygrostat
Extern digital display (status, %RF, °C)
Torrluftsutsläpp 1 x 63 mm/1 x 100 mm
Våtluftsutsläpp 63 mm
Upp till 250 m²
Ljudnivå (3m) 52 dB
Vikt 11 Kg
Höjd x bredd x djup 285 x 335 x 425
Anslutning 230V/ 50Hz
Effekt 805W
Filterbyte Inuti